Afvallen met thee van groene koffie

Groene koffiethee   →   Blog   →   Afvallen met thee van groene koffie

thee van gemalen groene koffie

Afvallen met thee van groene koffie

Thee van groene koffie is een aanrader voor mensen die willen afvallen. Het helpt je bij je gewichtsbeheersing. Het ondersteunt de energiehuishouding en stimuleert vetverbranding.

Hoe werkt dat, afvallen met thee van groene koffie?

In groene koffie zitten heel veel bio-actieve stoffen waarvan de bekendste chlorogeenzuur en cafeïne zijn. Een kleine hoeveelheid cafeïne verbetert de concentratie en gaat vermoeidheid tegen. Thee van groene koffie is dus een afslankthee:

  • Thee van groene koffie stimuleert de vetverbranding. Je calorieverbranding tijdens dagelijkse activiteiten en sporten is hoger na het drinken van deze thee. Dat komt daardat er in groene koffie cafeïne Met name bij mensen die niet regelmatig cafeïne tot zich nemen, werkt het cafeïnegebruik positief op de vetstofwisseling. Onder invloed van sport en cafeïne wordt vetweefsel tot vrije vetzuren en glycerol afgebroken. De carnitine transporteert vrije vetzuren uit het bloed naar de spieren waar ze worden verbrand voor energie.
  • Thee van groene koffie neemt je hongergevoel weg, waardoor je minder snel zin hebt om tussen maaltijden door te snoepen. Groene koffiethee onderdrukt de eetlust en maakt je allerter. 
  • Thee van groene koffie zorgt voor extra energie. Dit is fijn wanneer je gaat sporten. Je kan dan namelijk makkelijker langer doorgaan dan normaal en meer kracht zetten. Ook voor je dagelijkse activiteiten heb je meer energie. 

 

ad_image-minWondermiddel?

Er bestaat geen wondermiddel waarbij je zomaar kilo’s kwijtraakt. Dus ook thee van groene koffie is dat niet. Je moet het vooral zien als een hulpmiddel bij het afvallen. Thee van groene koffie geeft je extra energie waardoor je sneller actief wordt. Daarnaast zul je nog steeds goed en gezond moeten eten. Voldoende bewegen is daarbij van belang. Dat hoeft heus niet te betekenen dat je meerdere keren per week naar de sportschool moet! Pak de fiets wat vaker, ga ‘s avonds nog lekker een blokje om, neem vaker de trap. Meerdere keren per dag actief zijn is beter dan twee keer per week naar de sportschool.

Een gezond eet- en beweegpatroon is van groot belang wanneer je wilt afvallen. Geef jezelf ook de tijd. Geleidelijk afvallen is beter dan in korte tijd vele kilo’s. Thee van groene koffie past in die gezonde levensstijl.

Hoe veel kopjes groene koffiethee per dag?

Twee tot vier kopjes thee van groene koffie zorgt ervoor dat je energie op peil blijft en dat je minder een hongergevoel hebt.  Maar als je teveel koffie drinkt kan je last krijgen van slapeloosheid en een onprettig, gejaagd gevoel krijgen. Niet iedereen reageert hetzelfde op cafeïne. Hoewel cafeïne de meeste mensen wakker houdt zet het sommige mensen aan tot slapen. Probeer dus zelf uit hoeveel kopjes groene koffiethee jij op een dag prettig vindt om te drinken.

 

Bron: mens-en-gezondheid

 

Tags:

About the author

Wat je verder kunt lezen:

groene koffiebonen voor energiedrank

Groene koffiebonen kopen

Groene koffiebonen Weet jij  wat koffiebonen precies zijn? Veel mensen...

Meisje drinkt met een blij gezicht een kopje thee of koffie

Thee van groene koffie, een vreemde combinatie?

Thee van groene koffie, is dat niet een vreemde combinatie?...

Koffiebonen door de eeuwen heen

Koffiebonen zijn geen bonen! Koffie wordt gemaakt van de zaden...

groene koffie gezond rauw raw antioxidanten

5 redenen om thee van groene koffie te drinken

Er zijn veel redenen om thee van groene koffie te...