Antioxidanten – waar zitten die in?

Groene koffiethee   →   Blog   →   Antioxidanten – waar zitten die in?

Antioxidanten in granaatappel en Groene KoffieThee

Antioxidanten – waar zitten die in?

Wat zijn antioxidanten?

Antioxidanten is een verzamelnaam voor stoffen zoals de vitamines E en C, spoorelementen en bioactieve stoffen. Groente en fruit zijn rijk aan antioxidantenen zijn daarom gezond.

Waarom zijn antioxidanten belangrijk?

Antioxidanten vangen vrije radicalen weg. Dit zijn agressieve stoffen die in ongunstige gevallen schade kunnen geven aan cellen en weefsels. Antioxidanten helpen tegen deze beschadiging en daarmee mogelijk op de lange termijn ziekten als kanker en hart- en vaatziekten voorkomen.Vrije radicalen ontstaan tijdens de stofwisseling. Er vinden dan allerlei processen plaats waarbij vrije radicalen vrijkomen. Het gaat om natuurlijke processen en het vrijkomen van vrije radicalen daarbij is normaal. Maar: vrije radicalen zijn agressieve stoffen die in  schade kunnen geven aan cellen en weefsels. Vrije radicalen ontstaan niet alleen als bijproduct van de stofwisseling. Ook van buitenaf kunnen vrije radicalen invloed hebben op je lichaam. Denk aan luchtvervuiling, chemicaliën en uv-straling van de zon. Teveel zon op je huid kan je huid sneller doen verouderen en ook huidkanker veroorzaken. Behalve versnelde huidveroudering kunnen vrije radicalen ook op de lange termijn ziekten als kanker en hart- en vaatziekten veroorzaken.

Zoals eerder gezegd, vrije radicalen zijn een natuurlijk bijproduct van natuurlijke processen in ons lichaam. Ons lichaam is ook in staat om vrije radicalen aan te pakken door middel van antioxidanten. Ons lichaam maakt die zelf aan maar daarnaast  in het belangrijk om je lichaam van extra antioxidanten te voorzien.

Waar zitten antioxidanten in?

Groente en fruit bevatten veel antioxidanten, daarom zijn ze zo gezond. Maar veel andere producten bevatten ook veel antioxidanten. Voeding met felle kleuren bevat veel antioxidanten. Producten met de meeste antioxidanten zijn kruidnagel, kaneel, curcuma (geelwortel) en oregano. Ook granaatappelpitten bevatten heel veel antioxidanten waardoor het een supergezonde vrucht is. Noten, kruiden, bessen, groene koffiebonen en cacao bevatten ook veel antioxidanten, komkommer en gekookte aubergine juist erg weinig.

Antioxidanten in granaatappel en Groene KoffieThee

 

Groene koffie 

Groene koffiebonen zijn ongebrande koffiebonen. Vaak zijn gedroogde, ongebrande koffiebonen lichtgroen van kleur, vandaar de naam groene koffiebonen. Koffiebonen zijn eruit als kleine boontjes maar dat zijn ze niet. Het zijn namelijk de pitten van de koffiebes. Fruit is over het algemeen rijk aan antioxidanten, zo ook de koffiebes.

 

rode koffiebessen aan koffiestruik
Koffiebessen

Groene KoffieThee

Groene KoffieThee is een infusion op basis van groene, dus ongebrande koffiebonen. De thee is rijk aan veel verschillende vitaminen en het stimuleert de stofwisseling. Het is opwekkend en is heerlijk van smaak. Behalve naturel is Groene KoffieThee ook beschikbaar met toegevoegde gedroogde gember of toegevoegde gedroogde citroenschil.

Nieuwsgierig? Bestel een pakje en laat ons weten wat je ervaringen zijn!

https://groenekoffiethee.nl/nl/info/

 

About the author

Wat je verder kunt lezen:

koffiebessen antioxidanten neutraliseren vrije radicalen

Groene koffie, vrije radicalen en antioxidanten

In groene koffie zitten veel antioxidanten die vrije radicalen kunnen...

Meisje drinkt thee uit een wit theekopje

Chlorogeenzuur en afvallen met thee van groene koffie

Groene koffie bevat chlorogeenzuur en antioxidanten die de vetverbranding de...

Sunday Market westergasfabriek groene koffie thee

Sunday Market Westergasfabriek

Op de Sunday Market Westergasfabriek zal ook Groene koffiethee een...

‘Echte’ thee en andere thee

Wat is echte thee? Bij thee denk ik aan allerlei...