Chlorogeenzuur en afvallen met thee van groene koffie

Groene koffiethee   →   Blog   →   Chlorogeenzuur en afvallen met thee van groene koffie

Meisje drinkt thee uit een wit theekopje

Chlorogeenzuur en afvallen met thee van groene koffie

Groene koffie bevat chlorogeenzuur en antioxidanten die de vetverbranding de stofwisseling stimuleren. Groene koffie is volgens veel mensen het ideale middel om af te vallen. Dr. Oz, bekend van de Oprah Winfrey Show, heeft groene koffie als afslankmiddel populair gemaakt. Ook in Nederland wordt groene koffie steeds meer bekend om de positieve eigenschappen. Als je af wilt vallen kan groene koffie je hierbij ondersteunen. Groene koffie stimuleert je metabolisme en je vetverbanding en het geeft je energie.

Wat is groene koffie?

Groene koffiebonen zijn koffiebonen voordat ze gebrand zijn. Groene koffiebonen zijn dus hetzelfde als de koffiebonen je gebruikt voor het zetten van je kopje koffie, maar dan ongebrand. Tijdens het roosteren gaan voedingsstoffen verloren. Groene koffiebonen zijn rauw en dus gezonder.

Chlorogeenzuur in groene koffie

In groene koffie zitten onder andere cafeïne, antioxidaten en chologeenzuur. Thee van groene koffie bevat dus ook al deze werkzame ingrediënten.

Chlorogeenzuur doet het volgende:

  • De vetverbranding wordt gestimuleerd.
  • Je hongergevoel vermindert waardoor je minder snel geneigd bent iets te gaan eten.
  • Het vrijkomen van glucose in de bloedstroom na de maaltijd wordt verminderd.  Dit kan leiden tot een verbeterde bloedsuikerhuishouding. Hierdoor wordt het risico op diabetes 2 verlaagd.

Bij het branden van koffie gaat veel van dit chlorogeenzuur verloren.

Antioxidanten in groene koffie

Groene koffie bevat veel antioxidanten. Vitamines E en C zijn voorbeelden van antioxidanten.  In het lichaam vangen antioxidanten vrije radicalen weg. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die schade kunnen toebrengen aan cellen  en die op de lange duur kanker en hart- en vaatziekten kunnen veroorzaken. Antioxidanten komen ook voor in groente en fruit. Koffiebonen zijn de zaden van de vruchten van de koffiestruik. Niet raar dat er dus antioxidanten in koffiebonen zitten.

Groene koffie bevat ook cafeïne. Een kleine hoeveelheid cafeïne verbetert de concentratie en vermoeidheid wordt erdoor verdreven. Van cafeïne wordt ook gedacht dat het helpt om af te vallen. Wanneer koffie met mate wordt gedronken stimuleert het je stofwisseling. Hier kan je meer tips vinden om je stofwisseling te stimuleren.

Groene koffie voor afvallen

Groene koffie wordt op vele sites en in biologische en andere winkels verkocht als middel om af te vallen. Meestal gaat het om een extract van groene koffie, vermengd met bijvoorbeeld groene thee of ginseng. Dit mengsel wordt in poedervorm of in capsules verkocht.Regelmatig worden er ook anti-klontmiddelen, geurstoffen of smaakstoffen aan toegevoegd. Je denkt dan een extract van pure groene koffie gekocht te hebben maar dan blijkt dat niet het geval te zijn. Groene koffiethee is wel puur, dus zonder toevoegingen in welke vorm dan ook.

Liever puur

Heb je liever groene koffie zonder toevoegingen? Dan kies je voor Groene koffiethee. Dat is thee gemaakt van biologische groene koffiebonen. Groene, gemalen koffiebonen die in theezakjes zijn verpakt. Zonder toevoegingen, puur en (h)eerlijk! Rijk aan antioxidanten en chlorogeenzuur, en met cafeïne voor je energieboost.

In onderstaand (Engels gesproken) filmpje wordt uitgelegd wat het belang is van chorogeenzuur in groene koffie.

 

Koop vandaag nog een pakje Groene koffiethee en geniet van een nieuwe, gezonde thee!

About the author

Wat je verder kunt lezen:

wat is groene koffie

Afvallen met groene koffie

Groene koffie is een aanrader voor mensen die willen afvallen....

groene koffie gezond rauw raw antioxidanten

5 redenen om thee van groene koffie te drinken

Er zijn veel redenen om thee van groene koffie te...

Groene, ongebrande koffiebonen

Diabetes type 2 en chlorogeenzuur in koffie

Uit onderzoek is gebleken dat het chlorogeenzuur in koffie de...

‘Echte’ thee en andere thee

Wat is echte thee? Bij thee denk ik aan allerlei...