Diabetes type 2 en chlorogeenzuur in koffie

Groene koffiethee   →   Blog   →   Diabetes type 2 en chlorogeenzuur in koffie

Groene, ongebrande koffiebonen

Diabetes type 2 en chlorogeenzuur in koffie

Uit onderzoek is gebleken dat het chlorogeenzuur in koffie de kans op diabetes type 2 vermindert. Hieronder lees je wat diabetes type 2 is en hoe het drinken van groene koffie de kans op diabetes type 2 vermindert.

Diabetes type 2

Vroeger werd diabetes type 2 ook wel ouderdomssuiker genoemd omdat deze ziekte vaker voorkomt bij oudere mensen. Maar ook jongere mensen kunnen deze vorm van diabetes hebben. Mensen die diabetes type 2 hebben reageren niet goed op insuline, het hormoon dat de bloedsuikerspiegel regelt. Bij mensen met diabetes lukt het de insuline in het lichaam niet om de bloedsuiker (bloedglucose) stabiel te houden. Diabetes is een chronische ziekte die niet meer overgaat.  Weinig lichaamsbeweging, ongezond eten, roken, ouder worden, erfelijkheid en overgewicht vergroten de kans op het krijgen van diabetes type 2. Maar er zijn ook andere, nog onbekende oorzaken voor het ontwikkelen van diabetes type 2. Op de site van de Diabetes Vereniging Nederland vind je allerlei informatie over diabetes.

Chlorogeenzuur in koffie

Koffiebonen, zowel groene als gebrande koffiebonen, bevatten naast caffeine nog tal van andere stoffen. Eén van die stoffen is chlorogeenzuur. Chlorogeenzuur remt de glucoseopname in de darmen af. Chlorogeenzuur zorgt ervoor dat de hoeveelheid bloedsuiker  daalt na het eten van een maaltijd of een snack.  Dit kan leiden tot een verbeterde bloedsuikerhuishouding. Hierdoor wordt het risico op diabetes 2 verlaagd. Chlorogeenzuur zit ook in cafeïnevrije koffie en in groene koffie.

 

Koffie na de maaltijd

Het is dus eigenlijk logisch dat mensen na de maaltijd graag een kopje koffie drinken. Het chlorogeenzuur in de koffie zorgt ervoor dat de hoeveelheid bloedsuiker daalt na het eten van een maaltijd. Zonder dat je het misschien door hebt doe je je lichaam een plezier door het drinken van een kopje koffie na het eten. Bovendien zorgt de cafeïne in de koffie er voor dat je  niet in slaap sukkelt na een maaltijd.

Chorogeenzuur in groene koffie

Chlorogeerzuur zit ook in groene koffie. Groene koffiebonen zijn ongebrande, rauwe koffiebonen waar je ook thee van kan zetten. Niet iedereen houdt van de smaak van koffie. Een goed alternatief is dan het drinken van groene koffiethee. Groene koffiebonen zijn gezonder dan gebrande koffiebonen omdat tijdens het branden veel voedingsstoffen verloren gaan. Het roosterproces verandert het chemische profiel van de koffieboon en daarom gebruiken wij ongeroosterde koffiebonen. Wij gebruiken de beste rauwe groene Arabica koffiebonen. Dat betekent dat wij verzekerd zijn van het behoud van de delicate ingrediënten en dat onze groene koffiethee een rijke bron van chlorogeenzuur is.

 

Diabetes type 2 chlorogeenzuur groene koffie d
Thee van groene koffie

About the author

Wat je verder kunt lezen:

koffie is gezond vanwege cafeine en cholorogeenzuur

Groene koffie en gebrande koffie

Wat is het verschil tussen groene koffie en gebrande koffie?...

groene koffie gezond rauw raw antioxidanten

5 redenen om thee van groene koffie te drinken

Er zijn veel redenen om thee van groene koffie te...

Thee van groene koffie is een energiedrank

Groene koffiethee: de nieuwe energiedrank

De energiedrank waar je niet dik van wordt: groene koffiethee!...

Antioxidanten in granaatappel en Groene KoffieThee

Antioxidanten – waar zitten die in?

Wat zijn antioxidanten? Antioxidanten is een verzamelnaam voor stoffen zoals...