Wat is groene koffie

Groene koffiethee   →   Blog   →   Wat is groene koffie

wat is groene koffie

Wat is groene koffie

Veel mensen kennen  groene koffie  als een hulpmiddel om af te vallen of omdat groene koffie rijk is aan antioxidanten. Maar wat is groene koffie nou precies? Is groene koffie gezond? En waarom wordt het bijna altijd verkocht als extract? Kan je ook hele of gemalen koffiebonen kopen? Lees hieronder meer…

Wat is groene koffie?

Koffiebonen zijn de zaden van de koffiestruik. De koffiestruik produceert een rode  vrucht waarvan we het zaad koffiebonen noemen.

rode koffiebessen aan koffiestruik

Groene koffiebonen zijn ongebrande koffiebonen. Groene koffiebonen zijn dus rauwe koffiebonen. Tijdens het branden veranderen de koffiebonen van kleur. De oorspronkelijke groengrijze kleur van de koffiebonen wordt bruin tijdens het branden. Hoe langer de koffiebonen gebrand worden, hoe donkerbruiner ze worden.

Is groene koffie gezond?

Ja, groene koffie is gezond! Groene koffie bevat meer dan 800 bioactieve plantaardige stoffen. De meest bekende van deze stoffen zijn cafeïne, chlorogeenzuur, polyfenolen en verschillende antioxidanten. Uit steeds meer onderzoek  blijkt dat deze stoffen beschermen tegen ziektes, waaronder diabetes en hartziektes. Polyfenolen zijn de actieve stoffen die oxidaties tegen gaan en kankercellen bestrijden. Groene koffie bevat ook cafeïne. Het is daarom niet aan te raden om meer dan 3-4 kopjes koffie te drinken.

Extract van groene koffie

Groene koffie wordt vooral gepromoot als afslankmiddel. Vaak wordt een extract van groene koffie verkocht. Dat extract bevat behalve een klein beetje groene koffie ook vaak andere ingredienten, zoals bijvoorbeeld groene thee en een mix van kruiden. Soms worden er ook consermiddelen aan het extraxt toegevoegd. Je denkt dus dat je groene koffie krijgt maar in werkelijkheid krijg je een mix van groene koffie en een onduidelijke mix van andere kruiden.

Hele of gemalen koffiebonen

Het is natuurlijk ook mogelijk om je eigen ongebrande koffiebonen te kopen en te malen. Probleem alleen is dat groene koffiebonen, en dan vooral de superieure Arabicabonen, keihard zijn. Je electrische koffiemolen is al snel naar de filistijnen en met een ouderwetse handmolen is enorme klus om een handjevol groene koffiebonen te malen. Aan ongemalen koffiebonen heb je helaas niet zoveel. Wij hebben daarom groene Arabica koffiebonen laten malen door een professionele maalderij. Vervolgens hebben wij de gemalen groene koffiebonen in theezakjes laten verpakken. Je hoeft dus niets anders te doen dan een theezakje met heet water overgieten. Ziedaar, een kopje groene koffie. Wij noemen het Groene koffiethee!

Waar koop je groene koffie?

Groene koffiebonen kan je bij koffieimporteurs kopen. Je koopt dan hele koffiebonen die je vervolgens zelf nog moet malen. Bij ons kan je gemalen groene koffiebonen kopen. In onze webwinkel kan je een doosje groene koffiethee kopen. In het doosje ziten 20 theezakjes met groene koffie, zonder toevoegingen. We verkopen ook losse groene koffiethee met toegevoegde stukjes gember of citroen. Lekker en gezond!

 

 

 

 

About the author

Wat je verder kunt lezen:

groene koffie gezond rauw raw antioxidanten

5 redenen om thee van groene koffie te drinken

Er zijn veel redenen om thee van groene koffie te...

Antioxidanten in granaatappel en Groene KoffieThee

Antioxidanten – waar zitten die in?

Wat zijn antioxidanten? Antioxidanten is een verzamelnaam voor stoffen zoals...

groene koffiebonen voor energiedrank

Groene koffiebonen malen

Groene koffiebonen malen is een hele klus. Groene koffiebonen zijn...

Groene, ongebrande koffiebonen

Diabetes type 2 en chlorogeenzuur in koffie

Uit onderzoek is gebleken dat het chlorogeenzuur in koffie de...