Groene koffiebonen kopen

Groene koffiethee   →   Blog   →   Groene koffiebonen kopen

groene koffiebonen voor energiedrank

Groene koffiebonen kopen

Groene koffiebonen

Weet jij  wat koffiebonen precies zijn? Veel mensen denken dat de koffieboon familie is van bijvoorbeeld de bruine boon. Echt raar is dat niet omdat ze in qua vorm erg op elkaar lijken. De koffieboon is echter helemaal geen boon! Groene koffiebonen zijn de ongebrande pitten van de koffiebes. De pitten (zaden) van de koffiebes bestaan uit twee delen die eruit zien als boontjes, vandaar de naam ‘koffieboon’.

Als de koffiebessen geplukt zijn worden de pitten uit de besjes gehaald en te drogen gelegd. De gedroogde pitten van de koffiebes zijn koffiebonen. Omdat ze grijs of grijsgroen zijn worden ze groene koffiebonen genoemd. Vervolgens worden de gedroogde koffiebonen meestal gebrand en krijgen daardoor een bruine kleur.

Groene koffiebonen zijn gezond

Groene koffiebonen bevaten veel antioxidanten. Antioxidanten vangen vrije radicalen weg die ontstaan bij bijvoorbeeld de spijstertering om als je huid blootgesteld is geweest aan de zon. Vrije radicalen zijn erg schadelijk voor je en kunnen op de lange duur kanker veroorzaken. Antioxidanten zitten onder andere in groente, fruit en allerlei specerijen, en dus ook in groene koffie.

Thee van groene koffiebonen

Ongebrande koffiebonen, groene koffiebonen dus, kan je malen om er vervolgens thee van te zetten. Die thee van groene koffiebonen is heel gezond omdat er veel antioxidanten inzetten. Ook is thee van groene koffiebonen licht opwekkend en stimuleert het de verbranding. Je hebt minder snel een hongergevoel en het geeft je net dat beetje extra energie. Voordat ik naar de sportschool ga of ga hardlopen drink ik een kop Groene KoffieThee. Die extra energie maakt dat ik net iets lekkerder sport!

Thee van groene koffiebonen kopen

Je zou zelf groene koffiebonen kunnen kopen en de koffiebonen zelf malen. Dat klinkt eenvoudiger dan het is omdat sommige groene koffiebonen keihard zijn, vooral de arabicabonen. Bovendien: wie heeft er tegenwoordig nog een koffiemolen? Gelukkig kan je gemalen groene koffiebonen kopen. Wij hebben gemalen groene koffiebonen gemalen en in theezakjes gedaan zodat je zonder moeite kan genieten van een kop gezonde thee. Ook kan je losse gemalen groene koffie kopen. De losse koffiethee kan je zelf zetten met een thee-ei of theefilter.

Bestel je Groene Koffiethee nu!

 

 

 

About the author

Wat je verder kunt lezen:

Meisje drinkt met een blij gezicht een kopje thee of koffie

Thee van groene koffie, een vreemde combinatie?

Thee van groene koffie, is dat niet een vreemde combinatie?...

thee van gemalen groene koffie

Afvallen met thee van groene koffie

Thee van groene koffie is een aanrader voor mensen die...

gember is gezond en lekker

Gember is gezond en lekker

Wat is gember? Gember is gezond en lekker. Gember is een specerij...

groene koffie gezond rauw raw antioxidanten

5 redenen om thee van groene koffie te drinken

Er zijn veel redenen om thee van groene koffie te...