Info

Wat is groene koffiethee

Groene koffiethee is thee die gemaakt is van groene koffie. Voor jouw gemak hebben wij groene, biologische Arabica koffiebonen gemalen en in theezakjes gedaan. Het gemak van thee in combinatie met de gezondheidsvoordelen van groene koffie!

Wij gebruiken 100% biologische ongebrande Arabica koffiebonen voor onze thee. Groene koffie is dus de naam voor koffiebonen die nog niet gebrand zijn. Elk theezakje bevat alléén groene koffie. Puur, eerlijk, zonder toevoegingen in welke vorm dan ook.

Benieuwd naar groene koffiethee of op zoek naar een origineel kadootje?

Bestel hier

Waarom groene koffiethee

Dat groene koffie kan bijdragen aan een goede gezondheid is bij velen bekend. Groene koffie is rijk aan antioxidanten en chlorogeenzuur. Ook bevat het cafeïne. Antioxidanten zijn belangrijk bij het voorkomen van schade aan lichaamscellen die veroorzaakt wordt door vrije radicalen. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die ook de celdeling ontregelen, waardoor kanker kan ontstaan. Antioxidanten kunnen vrije radicalen onschadelijk maken. Ook groente en fruit bevatten antioxidanten. Chlorogeenzuur vermindert het vrijkomen van glucose in de bloedstroom na een maaltijd en kan leiden tot een verbeterde bloedsuikerhuishouding.

Groene koffie bevat ook cafeïne, door velen gewaardeerd vanwege de energieboost die het geeft! Bij een kleine hoeveelheid verbetert cafeïne de concentratie en prestatie en verdrijft het vermoeidheid. Volgens velen zou groene koffie een efficiënte manier zijn om af te vallen. Extract van groene koffie bevat echter meestal allerlei toevoegingen zoals bijvoorbeeld anti-klontmiddelen, conserveermiddelen, suiker, groene thee , geur- en smaakstoffen en dergelijke.

Onze groene koffiethee heeft als enige ingrediënt gemalen groene (ongebrande) Arabica koffiebonen. Wij houden van 100% puur.

Wat zijn groene koffiebonen

Groene koffiebonen zijn ongebrande koffiebonen. Tijdens het koffiebranden worden de koffiebonen in een speciale oven geroosterd totdat ze de juiste geur en kleur krijgen. De smaak van de ongebrande koffiebonen is totaal anders dan die van gebrande koffiebonen. Tijdens het roosteren van de koffiebonen ontstaan ongeveer 700 verschillende chemische stoffen. Kleur en smaak veranderen en verschillende voedingsstoffen gaan verloren tijdens het branden. De smaak van gebrande koffie is niet te vergelijken met de smaak van ongebrande koffie. Groene koffiethee heeft dan ook een unieke smaak die niet te vergelijken is met de smaak van een kopje koffie.

Vanaf ongeveer 1100 AD begon men in de regio van Arabia en rond de Rode Zee met de cultivering van koffiebonen. Koffie werd waarschijnlijk het eerst door de mens opgemerkt in het Koninkrijk Kaffa, wat nu in Ethiopië ligt. In die tijd werden de koffiebonen nog niet geroosterd. Ongeroosterde koffiebonen werden gebruikt om een drank te brouwen die gelijkwaardig is aan thee. Tot op de dag van vandaag worden groene koffiebonen gebruikt in sommige vormen van traditionele Arabische koffie.

Heb je nog vragen?

    Over ons

    Wij houden van thee! Wij houden ook van biologisch, puur , gezond en eerlijk. We zijn nieuwsgierig en houden van nieuwe dingen. We geloven dat wat we  eten en hoe we leven kan bijdragen aan een betere wereld.  Onze  groene koffiethee is een nieuw product waarvan we denken dat mensen het zullen waarderen omdat het biologisch is en zonder toevoegingen. Een eerlijke, heerlijke kop thee!