Thee van groene koffie, een vreemde combinatie?

Groene koffiethee   →   Blog   →   Thee van groene koffie, een vreemde combinatie?

Meisje drinkt met een blij gezicht een kopje thee of koffie

Thee van groene koffie, een vreemde combinatie?

Thee van groene koffie, is dat niet een vreemde combinatie? Waarom zou je thee, gemaakt van groene koffie, willen drinken? En wat is dat eigenlijk, groene koffie? Is Groene KoffieThee dan  thee of is het eigenlijk koffie?

Thee van groene koffie, een vreemde combinatie?

Als het gaat om koffie en thee hebben de twee weinig overeenkomsten. Beide planten hebben een plantaardige basis maar smaken compleet anders. Ook zijn de redenen om voor koffie of voor thee te kiezen vaak precies het tegenovergesteld aan elkaar.

Koffie bevat cafeïne en geeft energie terwijl thee juist ontspannend is en juist weinig cafeïne   bevat. Zelf mensen die van zowel koffie als thee houden hebben de neiging om een kant te kiezen – je bent koffiedrinker óf theeliefhebber.

Hoewel we dus vaak een voorkeur voor óf koffie óf thee hebben, kan de combinatie van koffie en thee tot interessante resultaten leiden. Als je geïnteresseerd bent in de nieuwe trend om groene koffie als thee te drinken zou je eens  Groene KoffieThee kunnen proberen.

Wat is groene koffie?

Groene koffiebonen zijn rauwe, ongebrande koffiebonen. Koffiebonen zijn de zaden van de vruchten van de koffiestruik. De rode bessen van de koffiestruik worden geplukt en van de schil ontdaan. De koffiebonen worden gedroogd en gebrand. Pas tijdens het branden worden de koffiebonen bruin. Voordat de koffiebonen gebrand worden hebben ze een grijsgroene kleur, vandaar dat rauwe koffiebonen groene koffiebonen heten.

rode koffiebessen aan koffiestruik
Rode koffiebessen aan een koffiestruik

 Wat is thee van groene koffie?

Het is dus eigenlijk groene koffiebonenthee! We hebben biologische groene koffiebonen laten malen en in theezakjes laten verpakken. Die theezakjes gebruik je zoals alle andere theezakjes: je giet er kokend water overheen en laat het een paar minuten trekken. Je hebt dan een aftreksel van rauwe (groene) koffiebonen dat je drinkt als thee. Groene koffiethee is dus koffie die je als thee drinkt. Groene KoffieThee is trouwens ook los verkrijgbaar. Je kan dan zelf dingen toevoegen aan je koffiethee, zoals verse gember, citroen of lavendel.

Waarom thee van groene koffie?

Als je helemaal niet van de smaak van koffie houdt maar wel graag de energieboost van koffie wil is thee van groene koffie een aanrader. Groene koffie heeft namelijk een unieke smaak die totaal anders is dan de smaak van koffie zoals je die gewend bent. Tijdens het branden van rauwe koffiebonen ondergaan de koffiebonen namelijk een metamorfose wat betreft kleur, geur en smaak. Ook gaan er voedingsstoffen verloren, zoals antioxidanten.

Ook als je wel van koffie houdt kan een kop thee met energieboost een welkome afwisseling zijn.

Theedrinkers vinden thee knus, gezellig en ontspannend. Koffie wordt geassocieerd met energie en actie. Thee van groene koffie is een combinatie van energie en ontspanning. Thee van groene koffie is dus helemaal geen vreemde combinatie! Onze slogan is niet voor niets:

 

                                                        ‘The comfort of tea & the kick of coffee’!

 

Maak je eigen unieke thee van groene koffie door bijvoorbeeld gember of citroen toe te voegen. Bestel een pakje Groene koffiethee en laat je verrassen!

 

 

 

 

 

About the author

Wat je verder kunt lezen:

gember is gezond en lekker

Gember is gezond en lekker

Wat is gember? Gember is gezond en lekker. Gember is een specerij...

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen, nodig of niet?

Wat zijn voedingssupplementen? Voedingssupplementen zijn producten waarmee we onze dagelijkse voeding...

groene koffiebonen voor energiedrank

Groene koffiebonen kopen

Groene koffiebonen Weet jij  wat koffiebonen precies zijn? Veel mensen...

thee van gemalen groene koffie

Afvallen met thee van groene koffie

Thee van groene koffie is een aanrader voor mensen die...