Groene koffie en gebrande koffie

Groene koffiethee   →   Blog   →   Groene koffie en gebrande koffie

koffie is gezond vanwege cafeine en cholorogeenzuur

Groene koffie en gebrande koffie

Wat is het verschil tussen groene koffie en gebrande koffie? Groene koffiebonen zijn rauwe koffiebonen die nog niet gebrand zijn. Pas tijdens het branden worden de koffiebonen bruin.

Groene koffie

Groene koffiebonen zijn rauwe, ongebrande koffiebonen. Tijdens het branden veranderen de koffiebonen van kleur. Hoe hoger de temperatuur en hoe langer geroosterd, hoe donkerder de bonen worden.  Het branden gebeurt in grote trommels die langzaam ronddraaien. Het branden gebeurt bij 200°- 220° Celsius. Eigenlijk kan je beter spreken van het roosteren van koffie. Behalve de kleur verandert tijdens het branden ook de structuur, de smaak en het aroma van de groene koffieboon. Op het plaatje hieronder zie je linksboven ongebrande koffiebonen. Je ziet dat ze groengrijs van kleur zijn. Vandaar de naam groene koffie. Rechtsonder zie je koffiebonen die het langst gebrand zijn.

groene koffie en gebrande koffie
Groene koffiebonen en gebrande koffiebonen

Gebrande koffie

Donker gebrande koffiebonen zijn veel krachtiger van smaak dan de licht gebrande koffiebonen. Licht gebrande koffiebonen bevatten meer caffeïne dan donker gebrande koffiebonen.

Waarom  groene, ongebrande koffiebonen

Koffiebonen zijn de zaden van de vruchten van de koffiestruik. De rode bessen van de koffiestruik worden geplukt en van de schil ontdaan. De koffiebonen worden gedroogd en gebrand. Tijdens het branden van koffiebonen veranderen de koffiebonen van geur, smaak en kleur. Ook gaan er voedingsstoffen verloren. Groene, ongebrande koffiebonen zijn niet verhit geweest en bevatten voedingsstoffen die niet het branden niet of in mindere mate aanwezig zijn. Groene koffie bevat ook cafeïne, antioxidanten, en chlorogeenzuur.

Groene koffie wordt om verschillende redenen gedronken:

  • Groene koffie, of thee van gemalen groene koffie, heeft een unieke smaak die niet te vergelijken is met het kopje koffie dat je gewend bent te drinken. Fijn als je niet van de smaak van koffie houdt maar wel een caffeïneboost kan gebruiken.
  • Groene koffie bevat chlorogeenzuur, antioxidanten en caffeïne die je stofwisseling en de vetverbranding doen versnellen. Mensen die willen afvallen zijn vaak bekend met de werking van groene koffie.
  • Thee van groene koffie is puur groene koffie, zonder toevoegingen. Eerlijk en heerlijk!
  • Thee van groene koffie is een lekkere, caloriearme energiedrank. De caffeïne geeft je een boost en de antioxidanten zijn goed voor je gezondheid.

 

 

About the author

Wat je verder kunt lezen:

wat is groene koffie

Afvallen met groene koffie

Groene koffie is een aanrader voor mensen die willen afvallen....

Citroenschil is gezond

Citroenschil is supergezond

Citroen en citroenschil zijn gezond Citroenen en citroenschil zijn rijk beide...

Meisje drinkt thee uit een wit theekopje

Chlorogeenzuur en afvallen met thee van groene koffie

Groene koffie bevat chlorogeenzuur en antioxidanten die de vetverbranding de...

koffiebessen antioxidanten neutraliseren vrije radicalen

Groene koffie, vrije radicalen en antioxidanten

In groene koffie zitten veel antioxidanten die vrije radicalen kunnen...